صنعت حمل و نقل بین المللی نیز مانند بقیه صنایع دارای علامتهاو حروف اختصاری خاص و منحصر به فرد است. آشنایی با این علائم برای شما که علاقمند به صنعت حمل و نقل بین المللی هستید می تواند مفید باشد. ما در این مقاله به مهمترین علائم می پردازیم.
c.c.t= مخفف کلمات Common Custom Tariff به معنای تعرفه گمرکی مشترک می باشد.
C & f= مخفف کلمات Cost & Freight به معنای بهای کالا شامل قیمت کالا به همراه هزینه حمل و نقل و بیمه تا تحویل در بندر مقصد
CIF= مخفف کلمات Cost, Insurance and freight به معنای ارزش بیمه بار و هزینه حمل کالا (کرایه) می باشد ، در این روش فروشنده موظف است هزینه بیمه دریایی بار را در قبال فقدان و یا خسارت پرداخت نماید.
CIP = مخفف کلمات Frieght or Carriage and Insurance Paid to در این روش کرایه حمل و بیمه تا مقصد پرداخت شده و مسئولیت فروشنده پس ازتحویل کالا به اولین حمل کننده پایان میپذیرد.
CMR= مخفف کلمات Convention Merchandises Routiers به معنای قرارداد بین المللی حمل و نقل جاده ای کالا
قوانین حمل و نقل بین المللی
صنعت حمل و نقل بین المللی دارای قوانین مشترکی است که کشورها در برخی از موارد ملزم به رعایت یک سری از قوانین بصورت عام و قوانینی دیگر به صورت خاص میباشند.که این قوانین بالغ بر 60 کنوانسیون ، موافقتنامه و پروتکل هستند که ما در این مقاله به مهمترین آنها پرداخته ایم:
قوانین گمرکی:
به آن دسته از قوانین گمرکی کشور اطلاق می شود که در داخل همان کشور لازم الاجرا است.
اصطلاحات بازرگانی بین المللی (اینکوترمز)
به مجموعه ای از مقررات رسمی اتاق بازرگانی اطلاق میشود که برای تفسیر اصطلاحات بازرگانی به کار می روند.
کنوانسیون TIR
به مجموعه ای از قوانین بین المللی (بین کشورها ) اطلاق می شود که وسایل نقلیه کشورهای عضو این کنوانسیون در مرز کشورها مورد بازرسی قرار نمی گیرند مگر در مواقع مشکوک.
حمل و نقل بین المللی کالا امروزه نقش موثر و چشمگیری در تامین نیازهای کشورهای مختلف دارد که این خود موجب پیشرفت چرخه اقتصادی کشورها و عرضه تولید مازاد یک کشور به کشورهای دیگر و در نتیجه گسترش فعالیت های بازاریابی بین المللی می شود. در این بین برخی از کارشناسان اقتصادی، توسعه صنعت حمل و نقل را به رشد تولید وابسته می دانند و برخی دیگر رشد تولید را وابسته به پیشرفت و رشد صنعت حمل و نقل کشور می دانند.با این حال رشد و توسعه هر کدام، موجب پیشرفت اقتصادی کشور می شود.
سازمانها و ارگانهای وابسته به صنعت حمل و نقل بین المللی در داخل کشور به شرح زیر هستند:
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
سازمانها و ارگانهای مرتبط با حمل و نقل بین المللی در داخل کشور
گمرک جمهوری اسلامی ایران
اتاق بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران
شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی مجاز زمینی کشور
حمل و نقل بین المللی
حمل و نقل بین المللی کالا یعنی جابه جایی و انتقال کالا از یک کشور به کشور دیگر که این امر با رعایت قوانین و مقررات بین المللی انجام می شود .
شرکت حمل و نقل بین المللی:
شرکت حمل و نقل بین المللی به معنای شخصیتی حقوقی است که به منظور جابه جایی کالا از یکی از طریق (حمل و نقل دریائی، حمل و نقل زمینی، حمل و نقل هوائی و حمل و نقل ریلی) ایجاد وطبق قوانین بین المللی ترانزیت کالا را انجام میدهد.
ترانزیت کالا:
انتقال کالا از یک کشور تحت نظارت گمرک از اداره گمرک یک کشور به گمرک کشور مقصد منتقل می شود.
CMR
به سندی اطلاق می شود که تحت قوانین بین المللی حمل کالا صادر می شود و غیر قابل معامله می باشد. کامیونهایی که حمل کالا به کشورهای عضو این مقرارات را انجام می دهند، در صورت پلمپ صحیح در کشور مبدا نیازی به بازدید تا کشور مقصد را ندارند.
فعالیت کریر:
فعالیت کریر عبارتست از تصدی بلافصل انتقال کالااز یک کشور به کشور دیگر از طریق یکی از حمل و نقل های (حمل و نقل هوائی- حمل و نقل دریائی- حمل و نقل زمینی- حمل و نقل ریلی) طبق قرارداد منعقد شده.